Μια πόλη με χίλια πρόσωπα και με χαρακτήρα που παρασύρει και τον πιο διστακτικό. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη, καθώς χρόνο με το χρόνο σαγηνεύει όλο και περισσότερους ντόπιους και ξένους.  Κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καλαμάτα σας καλεί  σε μια εξόρμηση που τα έχει όλα.

Η παραλία της είναι ατελείωτη, από τη Βέργα ως το λιμάνι της Καλαμάτας, απλώνεται με συνολικό μήκος 5 χλμ. και είναι ζωντανή όλη τη μέρα: μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, πολυσύχναστα παραλιακά μπαρ, ντιζαϊνάτα καφέ, ταβέρνες και ουζερί, θαλάσσια σπορ, λούνα παρκ και πολλά άλλα.

Η πόλη είναι σύγχρονη, με έντονη νυχτερινή ζωή και πολλές επιλογές καθόλη τη διάρκεια της μέρας,  χωρίς όμως να θυσιάζει τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Ξεκινήστε την περιήγηση σας από το  κάστρο και τη μονή Καλογραιών, όπου ακόμη φτιάχνουν τα περίφημα καλαματιανά μαντήλια.  Και συνεχίστε στα στενά και τους δρόμους της πόλης μέχρι να βγείτε παραλία, κτήρια με αύρα νεοκλασική, πλατείες με ναούς του 19ου αιώνα, καταστήματα με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ, καταστήματα τέχνης, παραδοσιακά καφενεία, όλα στα πόδια σας. Αν βρεθείτε δε  καλοκαιρινούς μήνες εδώ, μην παραλείψετε να παραστείτε στο Φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας, που τραβά τα βλέμματα όλου του Ευρωπαϊκού νότου.

Ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης  που κρύβεται σε κάθε δρόμο, σε κάθε κτήριο. Αξιοθέατα θα συναντήσετε παντού στην Καλαμάτα.  Η εκκλησία της Υπαπαντής που ξεχωρίζει στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τους ασημένιους τρούλους. Βόρεια του ναού, το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Αλεξανδράκη. Στη συμβολή των οδών Κυριακού και Αγίου Ιωάννου, το νεοκλασικό κτήριο που στεγάζει το ενδιαφέρον Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Νοτιότερα, η πλατεία Όθωνος, όπου άλλοτε λειτουργούσε η κεντρική αγορά. Στην οδό Παπάζογλου, η Δημοτική Πινακοθήκη σε ένα ακόμη νεοκλασικό και, σχεδόν απέναντι, το αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλαμάτας. Στην πλατεία της 23ης Μαρτίου, η ιστορική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων: ο αρχικός ναός που σήμερα στεγάζει το ιερό κτίστηκε στη βυζαντινή περίοδο. Και λίγο πιο πέρα το πάρκο Σιδηροδρόμων, ένα από τα πρώτα θεματικά πάρκα της Ελλάδας.

Και, ενώ απολαμβάνετε τη βόλτα σας, σταματήστε σε ένα από τα  μοντέρνα καφέ, τα παραλιακά μπαρ ή τα εστιατόρια και δοκιμάσετε τις ξεχωριστές γεύσεις αυτού του τόπου που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Produced by AgoraInternetMarketing AGORAinfo.net

Επιλογή Γλώσσας
Πιστοποίηση