ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Υλικά για 4 μερίδες

12 φρέσκες αγκινάρες

500γρ αρακά

2 κρεμμύδια ξερά ψιλ.

2 κρεμμύδια φρέσκα χωρίς το πράσινο μέρος σε ροδέλες

1 πράσο σε ροδέλες

4 πατάτες μέτριες σε καρέ

3 καρότα μεγάλα σε ροδέλες

Χυμό από 2 λεμόνια και το ξύσμα τους

1 κ.γ. μουστάρδα απαλή

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μάραθο

150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 lt ζωμό λαχανικών 

Αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αμέσως μετά το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τις αγκινάρες, τον αρακά και ανακατεύουμε με προσοχή. Αναμειγνύουμε το ζωμό με την μουστάρδα,  το λεμόνι, το ξύσμα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 με 40 λεπτά. 5 λεπτά πριν τελειώσουμε ρίχνουμε τα μυρωδικά και διορθώνουμε τα καρυκεύματα.