Διατροφική Φροντίδα στο Παπαδοπούλειον

By 16 Σεπτεμβρίου, 2022Ιατρικά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΝ

 

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να καλύπτουμε τις διατροφικές ανάγκες όλων των φιλοξενούμενων, μέσα από συχνά και ισορροπημένα γεύματα με βάση τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής και τις εξατομικευμένες τους ανάγκες.

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι διάσημη για τη θετική επίδρασή της στην υγεία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρασυρόμενοι από τους ρυθμούς της καθημερινότητας αλλά και από την προσπάθεια για ευκολία και ταχύτητα στην προετοιμασία των γευμάτων, οι περισσότεροι λησμονούμε πόσο ευεργετικά οφέλη μπορεί να επιφέρει η ισορροπημένη διατροφή στην υγεία μας.

Η κατανάλωση οσπρίων, φρούτων, λαχανικών, ψαριού αλλά και η αποφυγή των πολύ λιπαρών κρεάτων και τηγανιτών επιλογών αποτελούν ορισμένες μόνο από τις βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής, στις οποίες και βασίζουμε όλα τα μενού του χώρου μας.

Στο Παπαδοπούλειον, εντοπίζουμε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αυτού του διατροφικού μοτίβου και επιλέγουμε τρόφιμα και συνδυασμούς τροφών φροντίζοντας να υπάρχει ποικιλία και σωστή αναλογία των συστατικών σε κάθε γεύμα.

Μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως να παρέχουμε σπιτικό, καλομαγειρεμένο φαγητό, προτιμώντας να αξιοποιούμε τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας και της ευρύτερης  περιοχής. Γι’ αυτό στο μενού μας κυριαρχούν οι παραδοσιακές συνταγές και πολλοί γευστικοί συνδυασμοί που μπορούν ενεργειακά να ενισχύσουν και να ευνοήσουν τους φιλοξενούμενους, προσφέροντας υγεία και ευεξία.

Δίνουμε έμφαση στην παροχή πέντε γευμάτων και σνακ την ημέρα, προσφέροντας κατά αυτόν τον τρόπο τις κατάλληλες «επιταγές ενέργειας» στους πελάτες μας, προκειμένου να υπάρχει τόσο εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού, όσο και το αίσθημα της ικανοποίησης και ευχαρίστησης του ουρανίσκου.

Το μενού διαφοροποιείται και ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, σε μία προσπάθεια να υπάρχει τόσο ποικιλία επιλογών όσο και ποιότητα, επιλέγοντας αγνά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς.

Προτιμάμε φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής και εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, ώστε να επωφελούνται οι φιλοξενούμενοι από τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά τους, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και πολλά ακόμη.

Κάθε εβδομάδα δοκιμάζουμε νέα εδέσματα και προσαρμόζουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα πάντα με σεβασμό στις  προτιμήσεις των φιλοξενούμενών μας.

Σε περιπτώσεις χρόνιων προβλημάτων υγείας, αλλά και περιστατικών που χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας, ο διαιτολόγος, σε συνεργασία με τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους υπεύθυνους εστίασης, είναι έτοιμος να διαμορφώσει ένα εξειδικευμένο διατροφικό μενού, κατάλληλο για κάθε διαφορετικό άτομο ή ανάγκη.

Σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε γευστικά ερχόμενοι στο χώρο μας, όπου με μεράκι, ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη, η ομάδα μας είναι έτοιμη να ικανοποιήσει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, παρέχοντας τα κατάλληλα θρεπτικά και ισορροπημένα γεύματα, προσφέροντας ενδυνάμωση και απογειώνοντας την υγεία σας.

Κωστέα Σοφία, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Παπαδοπούλειον Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
Papadopoulion Residential Home for Seniors
www.papadopoulion.gr

https://www.youtube.com/watch?v=c3uYPJmrAHQ

 

Επισκεφτείτε το blog μας για να διαβάσετε και άλλα ιατρικά άρθρα

 

Call Now Button