Μπακλαβάς

By Σεπτέμβριος 15, 2020Συνταγές από τον ΣΕΦ μας
Μπακλαβάς


Μπακλαβάς

Υπέροχος, παραδοσιακός, σιροπιαστός και τραγανός μπακλαβάς από τον σεφ μας στο Παπαδοπούλειον για μια ιδιαίτερη στιγμή.  Τον απολαύσαμε όλοι και σας δίνουμε την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι

– 400ml νερό
– 550γρ ζάχαρη
– 50γρ μέλι
– 1 στικ κανέλα
– 3 γαρύφαλλα
– 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Για τη γέμιση

– 1 συσκευασία φύλλο κρούστας (500γρ)
– 450γρ βούτυρο αγελάδος
– 400γρ καρύδια
– 100γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
– 1κ.σ. κανέλα τριμ.
– 1κ.γ.γαρυφαλο τριμ.
– 1κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμ.
– 50γρ. φρυγανιά τριμ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το μέλι που το ρίχνουμε στο τέλος, εκτός φωτιάς και το αφήνουμε να βράσει για 2′. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς αυτό να βράσει και αποσύρουμε.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 40×30  με ένα πινέλο και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχουν μια κατά μήκος του ταψιού και μια κατά πλάτος βάζοντας μια  χούφτα από τη γέμιση κάθε φορά και βουτυρώνοντας κάθε νέο φύλλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν μείνει, πάντα βρέχοντας με το βούτυρο. Πιέζουμε καλά να κλείσουν σωστά οι άκρες και περιχύνουμε το βούτυρο που έμεινε από πάνω. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για 30′ στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 1.30′-1.45′. Μόλις είναι έτοιμο, αμέσως ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

Παπαδοπούλειον Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
Papadopoulion Residential Home for Seniors
www.papadopoulion.gr

https://www.youtube.com/watch?v=c3uYPJmrAHQ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Δείτε και άλλες συνταγές του Σεφ μας στο blog μας.