Υλικά για 4 μερίδες

2 μελιτζάνες

4 κολοκύθια

5 πατάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά Φλωρίνης

6 μανιτάρια λευκά σαμπινιόν

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες περασμένες στο μπλέντερ

1 πράσο μεγάλο σε πολύ λεπτές ροδέλες

2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλ.

5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ψιλ.

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

150ml ζωμό λαχανικών

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά.  Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αποσύρουμε και τις ρίχνουμε σε ένα ταψί.  Με τον ίδιο τρόπο δουλεύουμε όλα τα λαχανικά.  Προσθέτουμε στο ταψί με τα λαχανικά τις ντομάτες, τα μυρωδικά, την πάπρικα, την ζάχαρη, τα καρυκεύματα, το ελαιόλαδο και το ζωμό λαχανικών.  Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.  Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Tip: Για να μπορέσουμε να ξεφλουδίσουμε τέλεια τις ντομάτες φέρνουμε σε βρασμό 1 λίτρο νερό, χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες, τις αφήνουμε για ένα λεπτό στο ζεστό νερό,  αμέσως τις μεταφέρουμε σε κρύο νερό και ξεφλουδίζουμε με τα χέρια.