Σπιτικός ζωμός λαχανικών

By Σεπτέμβριος 17, 2020Συνταγές από τον ΣΕΦ μας
Σπιτικός ζωμός λαχανικών

Σπιτικός ζωμός λαχανικών για πλούσια γεύση και άρωμα στα φαγητά μας

Εάν αγοράζετε κύβους λαχανικών, πιθανότατα παίρνετε ένα προιόν με πολύ νάτριο. Φτιάχνοντας το δικό σας ζωμό λαχανικών, μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα νατρίου και να δημιουργήσετε μια απίστευτα γευστική βάση για σούπες, στιφάδο, ριζότο, λαδερά και άλλα πολλά πιάτα.

Ο σεφ μας στο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΝ χρησιμοποιεί σπιτικό ζωμό λαχανικών για πλούσια γεύση και άρωμα στα φαγητά μας.

Δείτε την συνταγή μας παρακάτω και δοκιμάστε την για να απογειώσετε την γεύση στα πιάτα σας!

ΥΛΙΚΑ

– 3 κρεμμύδια ξερά στα τέσσερα κομμένα μαζί με τη φλούδα τους
– 2 καρότα χοντροκομμένα
– 1 πράσο μεγάλο χοντροκομμένο
– 2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
– 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
– 2 λευκά μανιτάρια στα τέσσερα κομμένα
– 2 φύλλα δάφνης
– 5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
– 5 κόκκους μπαχάρι ολόκληρο
– 2lt νερό κρύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μία κοφτή κουταλιάς της σούπας βούτυρο. Σοτάρουμε ελαφρώς όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ξαφρίζουμε, ρίχνουμε τη δάφνη, το θυμάρι, το μπαχάρι και σιγοβράζουμε για 30′. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε όπως είναι να κρυώσει και τέλος περνάμε από σίτα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο είτε ακόμα και στην κατάψυξη.

Διαβάστε εδώ τα ωφέλη του ζωμού λαχανικών στην υγεία μας.

Παπαδοπούλειον Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων
Papadopoulion Residential Home for Seniors
www.papadopoulion.gr

https://www.youtube.com/watch?v=c3uYPJmrAHQ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Δείτε και άλλες συνταγές του Σεφ μας στο blog μας.